Blockchain, Yapay Zeka, Metaverse, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama ve Seo Hizmetleri - Şanlıurfa Yazılım
En Popüler Google Hizmetleri
Buradasınız: Anasayfa / Blog
10 Nisan 2022, Pazar | Okunma Sayısı: 617
En Popüler Google Hizmetleri
Genellikle merak ettiğimiz bir çok soruyu Google üzerinden aratarak doğru bilgiye ulaşmaya çalışırız. Google arama motoru olarak bizlere doğru sonuçları ulaştırmak için çok büyük algoritmalar kullanarak ve bunları yapay zeka ile birleştirerek bizlere ulaştırır. Google sadece bir arama motoru değil aynı zamanda bir çok iş alanında pratik hizmetleri ile hayatımızı kolaylaştıran bir kurtarıcı diyebiliriz.
En Popüler Google Hizmetleri

Web'de bulunan bilgi miktarıyla, bu bilgileri söylemek için yardımsız bir şekilde ihtiyacınız olan bilgiyi bulmak zordur. Google sıralama sistemleri bu zorluğu kaldırmak için tasarlanmıştır. En ilgili ve en faydalı sonuçları hemen bulmak için arama dizinimizdeki yüz milyarlarca web sayfasını sıralar ve bunları, aradığınız bilgiyi bulmanızı kolaylaştıracak bir şekilde sunar.

Bu sıralama sistemleri, tek bir algoritmadan oluşmuyor, bir algoritmalar dizisinden oluşuyor. Size daha yararları ve faydalı bilgiyi sağlamak için Arama algoritmaları, sorgunuzdaki kelimeler, sayfaların alaka düzeyi ve kullanılabilirliği, kaynakların uzmanlığı, konumunuz ve ayarlarınız gibi pek çok faktörü inceler. Her bir faktöre bakılan ağırlık, sorgunuzun özelliğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin, yaygın haber konularıyla ilgili sorguların cevaplanmasına içeriğin yeniliği, sözlük tanımlarıyla ilgili sorgulara göre daha önemli bir rol oynar.

Arama algoritmalarının alaka düzeyi ve kaliteyle ilgili yüksek standartları karşılamasına daha yararlı olmak için canlı testleri ve dünyanın her bir tarafından eğitimli binlerce harici Arama Kalitesi Değerlendiriciyi kapsayan iyi bir performanstan geçiririz. Bu Kalite Değerlendiriciler, Arama algoritmaları için geleceğimizi tanımlayan ve herkesin göreceği sıkı yönergelerimizi uygular.

Genellikle merak ettiğimiz bir çok soruyu Google üzerinden aratarak doğru bilgiye ulaşmaya çalışırız. Google arama motoru olarak bizlere doğru sonuçları ulaştırmak için çok büyük algoritmalar kullanarak ve bunları yapay zeka ile birleştirerek bizlere ulaştırır. Google sadece bir arama motoru değil aynı zamanda bir çok iş alanında pratik hizmetleri ile hayatımızı kolaylaştıran bir kurtarıcı diyebiliriz.

İşte sizler için derlediğimiz bir birinden harika hizmet ve uygulamalar.

Google Hizmetleri Neler?

Gmail

Google'ın kendine ait e-posta sağlayıcısı. Gmail kullanıcıları, 15 GB'a kadar ücretsiz depolama alanına sahip oluyor ve alt kategorilere farklı e-postalar verebiliyorlar. Kullanıcılar ayrıyeten cep telefonları ve bilgisayarları ile birlikte ayarları senkronize edebilirler.

Chrome

Google Chrome, Google'ın web tarayıcısıdır. Kullanıcıların Web'de sörf yapmalarını çok basit bir şekilde sağlıyor ve Gizli modu kullanarak gerçekten o gizliliği sağlıyor. Bu modun özelliği girilen web siteleri ve şifreler de dahil olmak üzere kullanıcının gözatma verilerini kaydetmez.

Google+

Google+, kullanıcıların dünyanın her tarafında başka insanlarla sosyalleşmesini, fotoğraflarını paylaşmasını ve Google+ Hangouts'u kullanabilmesinin bir diğer yoludur. Google Hangouts, çok fazla kişinin bir video görüşmesinde bir araya gelip birlikte iletişim kurmasını sağlıyor. Kullanıcıların birtek bu yayın hangout'larını izleyebilirsiniz. 2 Nisan 2019 tarihinde Google+ bireysel ve ticari kullanıcılar için kullanıma kapatıldı.

Google Haritalar

Haritalar, dünyanın tamamen her şehrinde ayrıntılı bir harita veren bir Google uydu sistemidir. Google haritaları, bir noktadan diğerine nasıl ulaşım yapacağını gösteren yollar verir, mümkün olan en hızlı rotayı belirliyor ve Dünya / Uydu / Sokak görünümü gösterir. Haritalar, tarayıcılarda ve cep telefonlarında kullanılabilir; kaydedilmiş yol tariflerinin başka özel haritalar da Google Account hesaplarına kaydedilebiliyor ve daha sonra tüm cihazlardan erişilebiliyor.

YouTube

YouTube, kullanıcıların diğer kanallar ile yüklenen videoları paylaşmasına ve görüntülemesine yardımcı olan çevrimiçi bir sitedir. Birçok insan kendi YouTube kanallarıyla videolar çekip para kazanıyor ve YouTube videolarını her zaman bir iş olarak kullanıyor. Bütün kullanıcıların abonelikleri ve videoları, otomatik bir şekilde Google hesaplarıyla senkronize edilir ve tüm cihazlara kolaylıkla erişilebilir.

 

Google Uygulamaları Hangileri?

Google Çeviri

En iyi Google uygulamalarından biridir Google çeviri. Bilmediğiniz kelimeleri ve cümleleri basit bir yolla kendi dilinize çevirebilirsiniz. Yeni güncellemesi ile oldukça iyi sonuçlar gösteren Google Translate’i 100’den fazla dil seçeneği ile birlikte kullanabilirsiniz.

Google Drive

Nerede olursanız olun, tüm dosyalarınıza ulaşma imkânı sadece Google Drive ile bulabilirsiniz. Fotoğraflarınızı, tasarımlarınızı, çizimlerinizi, kayıtlarınızı, videolarınızı ve diğer tüm dosyalarınızı bu uygulamada tutabilirsiniz. Ücretsiz olarak 15 GB’lık bir depolama alanı sunan Google Drive üzerinden dosyalarınızı çevrenizle ve arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz.

Google Haritalar

Bir noktadan başka bir noktaya gitmek için sadece yapması gerekilen şey akıllı cihazınıza Google Haritalar uygulamasını indirmek. Oldukça gelişen özellikleriyle en iyi Google uygulamalarından biridir. Haritalar sayesinde yol tarifi alabiliyorsunuz ve istediğiniz noktayı haritalarda görüntüleyebiliyorsunuz. Navigasyon özelliği sayesinde de sesli yönlendirmelerle istediğiniz noktaya varabilirsiniz.

Google Mail Checker

Bir eklenti uygulaması olan Google Mail Checker’ı bilgisayarınızda kullanmaya başladığınızda gelen kutunuzdaki okumadığınız maillerin sayısını görebileceksiniz. Ayrıca eklenti sekmesine tıkladığınızda mailinize otomatik bir şekilde yönlendirileceksiniz. Bu eklenti ile sürekli e-posta kontrolü yapmayacaksınız.

Google Takvim

Hayatınızdaki önemli olayları unutmamak için ve tutmak için kullanabileceğiniz Google Takvim’in mobil uygulamasını da edinebilirsiniz. İstediğiniz güne, istediğiniz saate etkinlik koyabilir, bu etkinliği istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca “Hatırlatıcı” seçeneğiyle size hatırlatılmasını istediğiniz her şeyi ekleyebilirsiniz. Gelen yeni güncelleme ile uçak, restoran vb. rezervasyonlarınız E-Mail’inizden otomatik bir şekilde Google Takvim’e gelecektir.

Google Dokümanlar

Google Dokümanlar en iyi Google uygulamalarından biridir. Bu uygulama ile yeni dokümanlar oluşturabiliyor ve mevcut dokümanları başkalarıyla paylaşabiliyorsunuz ayrıca slayt ve Excel dosyalarını da bu uygulama ile kullanabilirsiniz.

Google Sözlük

Bir eklenti olarak hizmet veren Google Sözlük, genelde Google çeviri ile karıştırılıyor. İkisi birbirinden çok farklı uygulamalardır aslında ve Google Sözlük’te bilmediğiniz kelimenin ne demek olduğuna ve ne anlama geldiğine ulaşırsınız.

Google Hangouts

Ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz bu uygulama üzerinden, fotoğraf, mesaj, emoji gönderebilirsiniz ve video görüşmeleri yapabilirsiniz. En iyi Google uygulamalarından biri olan Hangouts’u Android ve Apple cihazlarda kullanabileceğiniz gibi bilgisayar üzerinden de kullanabilirsiniz.

Google Keep

İşiniz var ise daha sonra görüntüleyebilmek adına bir web sayfasını, görseli veya metni kaydetmek istiyorsanız Google keep'i kullanabilirsiniz. Chrome katkısı olarak çalışan bu uygulamaya kaydettiğiniz farklı bir içerik ile ilgili notlar alabilirsiniz ve notlarınıza etiketler koyabiliyorsunuz.

Google Arts & Culture

Sanatla ilgilenenler bu uygulama üzerinden dünyanın her yerinde bulunan sanat ve kültür hikayelerini ve koleksiyonlarını keşfediyor. Sanata ilgi duyan kişiler için iyi bir Google uygulamasıdır.

Etiketler
google hizmetleri
en popüler google hizmetleri
google aramaları
google arama algoritması
google uygulamaları
Google Arts & Culture
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın