Blockchain, Yapay Zeka, Metaverse, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama ve Seo Hizmetleri - Şanlıurfa Yazılım
Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları
Buradasınız: Anasayfa / Blog
25 Eylül 2022, Pazar | Okunma Sayısı: 1013
Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları
E-ticaret dünyasına giriş yapacaksanız; ücretsiz e-ticaret yazılımları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu yazılımlar, alışveriş sepeti, ürün kategorileri, ödeme seçeneği gibi niteliklere sahip olan web sayfaları oluşturmak için kullanılır.
Ücretsiz E-Ticaret Yazılımları

. Açık kaynaklı yazılımlar ücretsizdir. Fakat yüzde 100 ücretsiz bir e-ticaret sayfası oluşturmak söz konusu olmamaktadır. Platformun kendisi ücretsiz olsa dahi SSL, hosting, gibi detaylar için ödeme yapmanız gerekebilir. Peki, e-ticaret eklentileri ve yazılımları neler?

WooCommerce E-Ticaret Eklentisi

WooCommerce, çevrimiçi mağazaların oluşturulmasına ve yönetilmesine izin veren bir e-ticaret platformudur. Ücretsiz e-ticaret yazılımları arasında son derece popülerdir. WooCommerce, 2011 yılında özgür ve açık kaynaklı bir yazılım olarak ortaya çıktı. Bu, gezinmesi kolay bir arayüz aracılığıyla çevrimiçi mağazanızı tamamen özelleştirmenize olanak tanır. Kullanım kolaylığı en çok tekrarlanan avantajlarından biridir. 2 saatten daha kısa bir sürede tamamen işlevsel bir WooCommerce çevrimiçi mağazası oluşturabilirsiniz.

WooCommerce, sunucunuza yükleyeceğiniz klasörler halinde düzenlenmiş, tamamen ücretsiz bir HTML, CSS, PHP ve JS kodu paketidir. WordPress web sitenizde aktifleştirdiğinizde her şey otomatik olarak çalışır. Yalnızca bir ürün yüklemeniz ve bir ödeme ağ geçidi bağlamanız gerekecek. Ve sadece bu değil, açık kaynak olduğundan, çevrimiçi mağazanızın ihtiyaçlarına göre temel dosyalarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Popüler e-ticaret yazılımı olan WooCommerce temel dosyalarında kendi başınıza yapabileceğiniz teknik değişikliklerin bir kısmına değindik. Şunu da söylemeliyiz ki WooCommerce ile web sitenizde %100 özelleştirilebilen estetik detaylar barındırır. Ayrıca, WooCommerce'in bu avantajı, teknik değildir ve kullanıcıya çok odaklanan bir şekilde sunulmuştur. Çünkü kullandığınız şablona veya sayfa oluşturucuya bağlı olarak, kişiselleştirme panelinden WooCommerce ile web siteniz üzerinde harikalar yaratabilirsiniz.

WooCommerce'i kurduktan sonra, Sepet, bireysel ürün ve genel olarak web sitenize yeni eklenen tüm sayfalardaki Ödeme ayrıntılarını değiştirmeniz mümkün. Teknik anlamda biraz daha ileri bir düzeye sahipseniz, çevrimiçi mağazanızın özelleştirmesinde bir adım daha ileri gitmek için her zaman CSS ve HTML kullanabilirsiniz.

WooCommerce’de birkaç çevrimiçi mağaza türü vardır:

  • Ödeme yaptıktan sonra son kullanıcıya gönderilen stokta somut ürünler bulunan geleneksel çevrimiçi mağazalar.
  • Son kullanıcı tarafından ödeme yapıldıktan sonra indirilen dijital, maddi olmayan ürünlerin bulunduğu çevrimiçi mağazalar.
  • Katalog modunda, sipariş verilmesine izin vermeyen, ancak mevcut ürünleri her ürün için bir referans numarası ile gösteren çevrimiçi mağazalar.
  • Herkesin web'e kaydolabileceği ve ürünlerini önceden oluşturulmuş bir "genel çevrimiçi mağaza" içinde satabileceği pazar yerleri. (Wallapop, eBay, Amazon, vb. gibi).
  • Kullanıcı tarafından periyodik ödemeler yoluyla çevrimiçi bir ürün veya hizmete erişim sağlayan abonelik hizmetleri.
  • Web'in belirli bölümlerine erişmek için çeşitli düzeylerde üyelik hizmetleri, her biri web içinde kendi ayrıcalıklarına sahip bir veya başka bir üyelik satın almanız gerekir.
  • Belirli bir sağlayıcıyla bağlantı kurmanız gereken, stoksuz satış iş modeline dayalı bir çevrimiçi mağaza.

Gördüğünüz gibi, WooCommerce yalnızca hepimizin bildiği "tipik" bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda web sitenizde satmak istediğiniz iş modeline ve ürün türüne tamamen uyum sağlar. Bu uyarlama, genellikle WooCommerce için eklentiler ile yapılır.

WooCommerce'in arkasındaki şirket, eklentilerini kullanan herkesin gizliliğini ve güvenliğini çok ciddiye alır, bu nedenle içiniz rahat olabilir. Bu kadar yaygın olarak kullanılan ve iyi bilinen bir eklenti olduğundan, WooCommerce ile ilgili bir sorununuz veya belirli bir probleminiz olduğunda, yapmanız gereken tek şey Google'da basit bir arama yapmaktır. WooCommerce topluluğunun yanıtlarını da inceleyerek sorunlarınızı kısa sürede halledebilirsiniz. WooCommerce topluluğunda sadece sahip olduğunuz olası sorunlara cevaplar veya çözümler bulmakla kalmayacak, aynı zamanda WooCommerce dünyasıyla ilgili birçok öğretici, kılavuz, belge ve birçok öğe bulabileceksiniz. Ayrıca burada, herhangi bir web sitesinde WooCommerce'in doğru kurulumunu ve yapılandırmasını gerçekleştirmek için birçok kaynak bulacaksınız.

Kendi başına, web sitenize yüklenen ve etkinleştirilen WooCommerce, birçok alanda teknik ve kullanılabilirlik düzeyinde çok şey sunar. Bunlar, WooCommerce'in bir avantajı olarak kabul edilir, WooCommerce ile sorunsuz bir şekilde entegre olan üçüncü taraf uzantıları ve eklentileri ile hala çok daha fazlasını elde edebilirsiniz. Örneğin, ödeme ağ geçidinizde PayPal veya Stripe kullanıyorsanız, çevrimiçi mağazanızda her iki hesabı "bağlamak" için kullandığınız belirli platformun belirli uzantısını indirmeniz gerekir.

WooCommerce'in ilk yapılandırması genellikle yazılımcılar tarafından gerçekleştirilir. Çünkü birkaç hizmeti bağlamanız ve mağazanızın içeriğini web'inizin herkese açık bölümünde istediğiniz gibi görüntülemeniz gerekir. Bununla birlikte, WooCommerce'in kendisini çevrimiçi mağazanın yöneticisi veya müşteri olarak kullanma gerçeği çok basit ve sezgiseldir. Çoğu durumda, bir ürün yüklerken veya çevrimiçi mağazada ödeme yaparken WooCommerce belgelerini okumanız gerekmeyecektir, çünkü çok sezgisel ve kullanımı kolaydır.

Magento E-Ticaret Yazılımı

Ücretsiz e-ticaret yazılımları arasında son derece popüler olan Magento, bir çevrimiçi mağazanın tasarımı ve geliştirilmesi için eksiksiz bir araçtır ve pazarlama ve web konumlandırma dahil olmak üzere farklı alanlarının gelişmiş yönetimine olanak tanır. Bu CMS, herhangi bir e-ticaret projesinin ihtiyaçlarına uyum sağlayan özelleştirilebilir ve ölçeklenebilir bir çözümdür.

Magento'yu şu anda e-ticaret geliştirme için en yaygın kullanılan CMS'lerden biri yapan ana özellikler şunlardır:

  • Mağazanın düzenini özelleştirme yeteneği.
  • Gelişmiş ürün yönetimi.
  • Sipariş ve müşteri yönetimi.
  • Birden fazla ödeme ağ geçidi.
  • Çok mağazalı bir sistem oluşturmanıza olanak sağlar.
  • Çoklu para birimi ve çoklu dil desteği.
  • Web konumlandırmayı kolaylaştırır.
  • Magento, herhangi bir projeye uyum sağlayan fiyatlara sahiptir. Açık kaynak veya ücretsiz sürümden Enterprise Edition ile profesyonel çözümlere kadar pek çok farklı olanak sunar.

1. Kurulum ve kullanım kolaylığı

Magento'yu kurmak ve yapılandırmak karmaşık değildir ve bir çevrimiçi mağaza başlatmak için gelişmiş teknik bilgi gerekmez. Platform, tüm özelliklerine erişimi ve bunların kullanımını önemli ölçüde kolaylaştıran basit ve sezgisel bir yönetim paneli kullanır. Ek olarak, görsel, sürükle ve bırak tasarımı eklemek için eklentiler kurulabilir, bu da geliştirmeyi hızlandırır.

2. Ürün dosyasının gelişmiş yönetimi

Ürün sayfası, bir e-ticaret içindeki en önemli unsurlardan biridir. Magento ile müşteri için satın alma kararını kolaylaştırmak adına gerekli tüm bilgileri (başlık, açıklama, resimler, videolar, ilgili ürünler vb.) içeren gelişmiş bir ürün dosyası oluşturabilirsiniz.

3. Çok sayıda ürünün işlenmesini sağlar

Magento, büyük hacimli ürünleri işleyen ve yüksek düzeyde web trafiğini destekleyen büyük çevrimiçi mağazalar oluşturmayı amaçlamaktadır. Magento, 1 milyona kadar ürünü destekler ve saatte 80.000'e kadar siparişi yönetme yeteneğine sahiptir, onu piyasadaki en güçlü CMS yapan etkileyici rakamlar, büyük e-ticaret oluşturma projeleri için idealdir.

4. Diğer araçlarla entegrasyon

Magento'nun en büyük avantajlarından biri, mağazayı daha iyi yönetmek ve işin geri kalanıyla uyumlu hale getirmek için harici araçlarla entegrasyonudur. Magento ile halihazırda fiziksel mağazaları olan işletmelerin çevrimiçi ticaretini işletme yapısı içine entegre etmeleri daha kolaydır.

Magento, müşteri davranışını incelemek ve mağaza istatistiklerini sorgulamak için Google Analytics ile ve ERP iş yönetimi ve müşteri ilişkileri yönetimi veya CRM çözümleri ile sorunsuz bir şekilde entegre olan bir araçtır.

5. SEO konumlandırma ve duyarlı tasarım

Magento'nun geliştirilmesinde web konumlandırma dikkate alınır. Bu sayede bu platform ile geliştirilen mağazalar, farklı arama motorları ve özellikle Google ile daha uyumlu olmaktadır. Magento ile bir e-ticaret geliştirerek, onu ana web arama motorlarında konumlandırmak daha kolay olacak ve işletmenin internette görünürlüğünü artıracaktır.

Magento ile mobil cihazların (dokunmatik ekranlar ve küçük boyutları gibi) özel özelliklerine uyum sağlayan bir çevrimiçi mağaza tasarlayabilirsiniz. Magento'nun duyarlı tasarımı, müşterilerin akıllı telefonlarından yaptıklarında iyi bir kullanıcı deneyimi ile sanal mağazada işlem yapmalarını sağlar.

6. Yukarı satış ve çapraz satışı kolaylaştırın

Platform, e-Ticaret iş hacmini artırmak için gelişmiş satış tekniklerinin kullanılmasını teşvik eder. Magento ile çapraz satışı teşvik etmek için ilgili ürünleri dahil etmek veya en pahalı ürünleri en yüksek kar marjıyla satmak için yukarı satış stratejileri uygulamak kolaydır.

7. Yüksek güvenlik düzeyine sahiptir

Herhangi bir çevrimiçi işte güvenlik en önemli unsurlardan biridir, çünkü müşteriye bankacılık ve kişisel verilerini girebilmeleri için güvenli ve güvenilir bir ortam sağlamak gerekir.

Magento'da, platformun birçok güvenlik önlemi ve işlevi olduğundan, ana ödeme ağ geçitleri güvenle kullanılabilir. Ayrıca sürekli geliştirilmekte olan bir proje olduğundan, güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak için güvenlik yamalarını içeren ve yeni güvenlik özellikleri içeren düzenli güncellemeler almaktadır.

8. Gelişmiş çoklu mağaza yönetimi

Aynı yönetim panelinden farklı mağazalar oluşturmak ve yönetmek söz konusu olduğunda Magento'yu sanal mağazaların geliştirilmesi için diğer platformlarla karşılaştırırsak, bu çözümün diğerlerinden ne kadar üstün olduğunu göreceğiz. Magento, birden fazla sanal mağazayı basit ve merkezi bir şekilde yönetmeye hazırdır. Farklı çevrimiçi işletmeleriniz varsa, Magento, farklı e-ticareti aynı anda tek bir merkezi ortamda yönetmek için ideal çözümdür.

OpenCart E-Ticaret Yazılımı

PHP tabanlı, açık kaynaklı, kullanıcı dostu ücretsiz e-ticaret yazılımları arasında yer alır. En önemli özelliklerinden biri, birden çok mağazayı tek yerden yönetmenize izin vermesidir. Bu sayede ürünlerinizi farklı mağazalarda farklı fiyatlar ile satışa sunmanız mümkündür. 15 binden fazla uzantı ve temaya sahiptir. Aynı zamanda yirmiden fazla ödeme yöntemi ve sekizden fazla nakliye tekniği sunar. Online firmanız için uygun bir yazılım olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

138 ülkede 900 binden çok web sayfasında kullanılan bu yazılım, ücretsiz e-ticaret yazılımları söz konusu olduğunda bir adım öne çıkar. Herhangi bir çevrimiçi mağaza için idealdir. Güçlü özellikleri ile fark yaratır. Kodlama bilmeyenler için de kullanımı kolaydır. Genel özellikleri şu şekilde açıklanabilir:

  • Birden fazla dil, para birimi ve vergi çeşidini destekler. Bundan dolayı küresel anlamda ticaret gerçekleştirmek isteyenler de hitap eder. OpenCart ile online mağazanızı istediğiniz ülkeye göre yerelleştirmeniz mümkündür.
  • Bu yazılım üzerinde birden çok mağaza tasarlayabilirsiniz. Hepsini tek panel üzerinden yönetebilirsiniz. Ürünleri çeşitli mağazalarda, farklı fiyatlar ile sergilemeniz de söz konusu olabilecektir.
  • Kullanımı, kurulumu ve geliştirilmesi son derece kolaydır. Kaynak kodunu kolay bir şekilde özelleştirebilirsiniz.
  • Çok sayıda ücretsiz uzantı ve tema çeşidi sunmaktadır. Üçüncü taraf uzantı ve temaları kolayca desteklemektedir. Eklentilerin çoğunun normal web sayfaları için tasarlanmış olduğu Wordpress’in aksine e-ticaret için dizayn edilen dev bir uzantı ve tema koleksiyonu içerir.
  • Kategorileri pratik şekilde ayırmanıza izin verir. Toptan alıcılar için belirli gruplamalar yapabilirsiniz. Sadece onların görebileceği çeşitli özellikler ekleyebilirsiniz.

E-ticaret sayfanız için çeşitli cihazlardan bu yazılıma kolay bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Her türlü ekrana duyarlıdır ve aynı zamanda SEO dostu olmasıyla da farkını ortaya koymaktadır.

Etiketler
e-ticaret yazılımları
ücretsiz eticaret yazılımları
ücretsiz e-ticaret yazılımları
opencart
magento
WooCommerce yazılımları
ücretsiz WooCommerce yazılımları
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın