Blockchain, Yapay Zeka, Metaverse, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama ve Seo Hizmetleri - Şanlıurfa Yazılım
Wordpress Site Hızlandırma Eklentileri Nelerdir?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
19 Haziran 2022, Pazar | Okunma Sayısı: 499
Wordpress Site Hızlandırma Eklentileri Nelerdir?
Wordpress hızlandırma eklentileri söz konusu olduğunda iki tip eklenti çeşidi mevcuttur. Bunlar cache eklentileri ve diğerleridir. En çok kullanılanlar cache eklentileridir. Bu sebeple de cache eklentilerinden bahsedeceğiz. Bu eklentiler yardımı ile sayfanızın çok daha iyi bir hız deneyimi sunması kolaylaşacaktır.
Wordpress Site Hızlandırma Eklentileri Nelerdir?

Site açılışlarını hızlandırmak konusunda Wordpress site hızlandırma eklentileri önemli yer tutar. Bazı eklentiler ile sitenizin çok daha hızlı bir şekilde kullanılmasını sağlarken, aynı zamanda SEO bakımından da önemli aşamalar kaydetmiş olursunuz. Bahsedeceğimiz bu eklentileri mobil site hızlandırma ve web site hızlandırma konuları için tercih etmeniz söz konusudur.

Site hızlandırma eklentileri sitelerin hızlı bir şekilde açılması ve kullanımlarının pratiklik sağlaması açısından son derece mühimdir. Sitelerin hızlı yüklenmesi, ziyaretçilerin sayfaya olan ilgisini artıracaktır. Bu sayede yüksek dönüşüm ve yüksek satış rakamları elde etmek de mümkün hale gelebilecektir. Ziyaretçiler, sayfaların hızlıca yüklenmesini ve bu sayede aradıkları bilgiye daha kolay ulaşmayı isterler. Ancak sayfanın düşük bir hız ile yükleniyor olması, kullanıcıların ilgili sayfadan çıkış yapmalarına yol açabilir. Bunun önüne geçmek maksadıyla Wordpress site hızlandırma eklentileri kullanılmalıdır.

Sitelerin hızını yükseltmek ve kullanıcılara çok daha pratik bir kullanım olanağı sunmak amacıyla bazı Wordpress eklentileri geliştirilmiştir. Bu tarz eklentiler ile yüklenme süresini kısaltmak mümkün olabileceği gibi sayfanızın genel içeriğinde ziyaretçilere daha kolay ve basit bir kullanım deneyimi sunmanız söz konusudur.

Wordpress Site Hızlandırma Eklentileri

Wordpress hızlandırma eklentileri söz konusu olduğunda iki tip eklenti çeşidi mevcuttur. Bunlar cache eklentileri ve diğerleridir. En çok kullanılanlar cache eklentileridir. Bu sebeple de cache eklentilerinden bahsedeceğiz. Bu eklentiler yardımı ile sayfanızın çok daha iyi bir hız deneyimi sunması kolaylaşacaktır.

Wordpress Hızlandırma

W3 Total Cache

Bu eklenti en popüler Wordpress site hızlandırma eklentileri arasında sayılmaktadır. Sitelerin hızlı bir biçimde yüklenmesi konusunda son derece yüksek bir performans gösterir. Bu nedenle de kullanımı oldukça yaygındır. Minimal bir yapısı bulunmaktadır. Kolayca yapılandırılabilir. Bununla beraber pek çok popüler sitenin kullanmış olduğu bir eklenti çeşididir. İlk olarak sunucunun performansını iyileştirme özelliği gösterir. Buna ek olarak; sitede bulunan temaların indirme zamanlarını minimuma düşürür. Aynı zamanda CDN entegrasyonu bulunmaktadır. Bu yüzden de siteler için önemli oranda hızlandırma kapasitesi sağlamaktadır. Bu eklenti yardımı ile kullanıcı deneyimini bir üst noktaya ulaştırabilirsiniz.

Hyper Cache

Web sitesi hızlandırma eklentisi söz konusu olduğunda Hyper Cache eklentisi de oldukça revaçta. Henüz yeni bir eklentidir ve Wordpress için özel olarak geliştirilmiştir. Düşük kaynak imkanı sunan hosting paketlerinden siteler tarafından tercih edilen bir eklenti çeşididir. Buna ek olarak Microsoft IIS tabanlı barındırmalarda da işlev görür.

WP Fastest Cache

Bu eklenti, Wordpress site hızlandırma eklentileri arasında önemli bir yere sahiptir. En çok kullanılan eklentiler arasında yer alır. Sitelerde HTML kodlarının neredeyse yüzde 80 oranında sıkıştırılmasını teşvik eder. Bu sayede sitelerin daha hızlı biçimde açılmasına destek olur. Oldukça kullanışlı ve gerekli bir eklenti olarak bir adım öne çıkar.

WP Optimize

Wordpress site hızlandırma eklentileri listesinde bir diğeri de WP Optimize diyebiliriz. Kullanımı oldukça basittir. Bu eklenti ile sitenizin veritabanını detaylıca temizlemeniz mümkündür. Aynı zamanda manuel sorgu yapma gereksinimi duymadan sayfanızı optimize edebilirsiniz. Bu eklenti ile tek tıkla onaylanmamış yorumları, spamları, post revizyonları kısa zaman içinde silmeniz kolaydır. Bu sebeple de site yöneticileri açısından önemli avantajlar sağlayan bir eklenti çeşididir.

Clean Options

Wordpress site hızlandırma eklentileri söz konusu olduğunda Clean Options eklentisi de önemlidir. Bilindiği üzere sitede eklenti kurmak, kaldırma ya da kullanmak gibi eylemler wp options tablosunun şişmesine sebep olur. Bu da web sayfanızın yavaşlamasına yol açabilir. Bu eklenti, wp options tablosunun yönetilmesine imkan tanırken diğer yandan sitenizin çok daha hızlı bir şekilde kullanılmasına fırsat sağlar. Web sitelerinin çalışması için şart olan pek çok bilginin hiçbir şekilde silinmemesi için birçok farklı güvenlik özelliği de sunar.

WP Super Minify

Wordpress site hızlandırma eklentileri listemiz WP Super Minify eklentisi ile devam ediyor. Bu eklentiyle site yüklenmelerinin hız düzeyini yükseltmek için satır şeklinde isimlendirilen CSS dosyaları ve JavaScript dosyaları bir araya getirilmiş olunur. Bununla beraber eklenti yardımıyla bu tarz dosyaların boyutları küçültülür ve önbelleğe eklenir. Oldukça hafif ve kullanımı basit olan eklenti türlerinden biridir. Sitenizi hızlandırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek istiyorsanız, mutlaka denemeniz gereken eklentilerden biridir.

Etiketler
wordpress hızlandırma eklentileri
wordpress site hızlandırma eklentileri
wordpress nasıl hızlandırılır
wordpress hızlandırmak için eklentiler
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın