Blockchain, Yapay Zeka, Metaverse, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama ve Seo Hizmetleri - Şanlıurfa Yazılım
Opensea Nedir?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
24 Nisan 2022, Pazar | Okunma Sayısı: 695
OpenSea Nedir?
OpenSea: Ünlü veya ünsüz sanatçıların ya da herkesin galerisini oluşturarak kendi tasarımlarını sergiledikleri ve tokenleri sayesinde dijital sanat eserlerini satın alıp satabileceği sanal pazar platformudur.
OpenSea Nedir?

OpenSea nedir diye soracak olursak eğer, yeni nesil ve gelecekte popüler olma yolunda ilerleyen dijital sanat galerisi platformu diyebiliriz. Ünlü veya ünsüz sanatçıların ya da herkesin galerisini oluşturarak kendi tasarımlarını sergiledikleri ve tokenleri sayesinde dijital sanat eserlerini satın alıp satabileceği sanal pazar platformudur. OpenSea, dijital sanal platformunda, her türden dijital ürüne ulaşmanız açıkçası mümkündür. Opensea’da, dijital sanat galerisinden ayrı olarak, yüzlerce kategoriye ayrılmış alan adları, oyun öğeleri, karikatürler, arsalar ve bunun gibi birçok alanla sınırlı kalmadığını söyleyebiliriz. Birbirinden farklı ve değişik eserleri, dilediğiniz kadar inceleyebilirsiniz. Ayrıca yüksek fiyatlarda satılan tokenlerin alıcılarıyla da karşılaşmanız mümkündür.

 

OpenSea Nasıl Kullanılır?

OpenSea dijital pazar platformunda, alım satımı yapılabilen toplanabilir tokenler, sayesinde istediğimiz ürünleri alabilir veya satım yapabiliriz. OpenSea, merkezi olmayan NFT pazarıdır. NFT- Non-fungible Token’den bahsetmek gerekirse; değiştirilemez token anlamına gelir ve ayrıca dijital bir varlıktır. Bu tokenler, nadir ve eşsiz eserlerdir. Non-fungible Token’lerin nadir ve eşsiz eserler olmalarından dolayı, tokenlerin takası aslında mümkün değildir. Aklınıza gelebilecek her türlü resim, sanat, oyun kartları, müzik, filmler vb. bütün dijital içerikler, NFT’ye dönüştürülebilir. Bu dönüştürülen dijital tokenler, kripto blok zinciri yani (blockchain) adı verildiği düzleme aktarılır. NFT’ler ise blok zinciri üzerinden Ethereum adresine bağlanır. Bu sayede OpenSea platformu üzerinden, istediğimiz dijital içerikleri satın alabiliriz. Dijital içeriklerin bu kadar pahalı olmasının sebebi üreticisinin, sadece bir tane eser üretmesidir.  Bu eserin de çoğaltılamayıp eşsiz bir varlık olması sebebiyle, NFT’lere olan ilgi ve talep her geçen gün artmaktadır.  OpenSea platformuna giriş yapmak istiyorsanız üye olmadan da dijital içerikleri inceleyebilirsiniz.

OpenSea platformunda, yapılan her alım-satım akıllı sözleşmeler ile gerçekleşmektedir. Eğer bir ürünün lisanslı olup veya olmadığını anlamak istiyorsanız, koleksiyonun yanında bulunan ‘mavi tik’ işareti ile bunu anlamanız mümkündür. Ayrıca NFT’nin numarasını ilgili sitelerden sorgulatabilir ürünün özelliklerini inceleme fırsatı da bulabilirsiniz.

 

NFT Üretmek İçin Hangi Uygulamaları Kullanabiliriz?

NFT eserlerine örnek verecek olursak eğer; dünyada binlerce kopyası bulunan Mona Lisa tablosunun orijinal olarak ise sadece bir adet tablosu vardır. King of Leon grubunda mart ayında çıkardıkları “When You See Yourself” albümünü, NFT olarak yayınlamıştı. Beysbol oyuncularının koleksiyon kartlarıysa NFT olarak geliştirilen eserler arasında yerini almakta. Kendi tasarlamış olduğunuz eserleri de kolaylıkla NFT’ye çevirebilirsiniz. OpenSea platformu üzerinden de koleksiyonculara sunabilirsiniz.

NFT en basit şekliyle anlatmak gerekirse, benzersiz, koleksiyonu yapılabilir ve çoğaltılması mümkün olmayan bir kripto para türüdür.

NFT için basit bir benzetme yapılması istenirse, NFT yi parlak bir Pokémon kartı olarak düşünebilirsiniz. Herkes bir tanesini basabilir ve hatta bire bir aynı olacak şekilde gerçeğine de benzetebilir. Ancak bir koleksiyoncunun gözünde aynısı değildir.

Parlak Pokémon kartları aslında bizim gözümüzde benzersiz ve orijinal olmalarından dolayı değerlidir. Böylece aynısı NFT için de geçerlidir. NFT'nin resmini veya koleksiyonluğu indirebilirsiniz. Ancak bunu indirebiliyor olmanız, orijinal olduğunu ve gerçek anlamda sahibi olduğunuz anlamına gelmez. Sınırlı sayıda üretilmiş bir serinin içindeki NFT'ler de birbirinin aynısı değildir. Serinin içerisindeki 100 eserden seri numarası 1 olana sahip olabiliriz. Böylece, elinizde bulunan eser diğerlerine göre daha değerli olabilir. NFT'lerimizi çıkarmak istiyorsak eğer platform seçimi yapmak için kişisel tercihimize ve kullanmak istediğimiz blokchaine bağlıdır. BSC protokollerinin birçoğu NFT'nizi BEP-721 tokeni olarak çıkaracak yani, hangi BSC protokolünü seçersek seçelim, teknik açıdan bakıldığında sonuç aynı olacaktır.

Bu işlem sonrasında tokeninizle kolayca alım-satım işlemi yapmak isterseniz, aşina olduğunuz bir pazara sahip olan bir platform seçimi yapmak aslında en iyi tercih olacaktır. Böylece, çıkarma işleminden sonra NFT'nizi farklı bir yere transfer etmek zorunda kalmazsınız.

Kullanım kolaylığı sunması nedeniyle Treasureland ve BakerySwap kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu BSC projelerinin her ikisi de NFT'mizi çıkarmak için basit ara yüzler ve düşük ücretler sunmakta. En büyük NFT pazarının sahibi olan BakerySwap, çıkardıktan sonra NFT'sini satmak isteyen herkes için güzel bir tercihtir. Treasureland ise NFT'lerimizi ücretsiz olarak çıkarmamızı sağlar.

 

OpenSea Güvenilir Mi?

Ünlü NFT alım satım platformu olan OpenSea hakkında her geçen gün yeni bir gelişme ortaya çıkmakta. Son dönemlerde ise meydana gelen bir açık sonucu binlerce dolarlık NFT’nin kalıcı olarak kaybolmasıyla gündemde olan platform, şimdi de çalışanlarından birinin alım satımlarda dolandırıcılık yaptığını doğrulamıştır.

OpenSea ürün şefinin hileli bir şekilde NFT satın aldığı tespit edildi.

Sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle binlerce dolarlık NFT’nin kaybolmasıyla eleştirilerin odak noktasında olan OpenSea, şimdi de dolandırıcılık olayları ile gündeme geldi. Gelen bilgilere göre OpenSea bünyesinde görev yapan ürün şefi Nate Chastain, anasayfada gösterilmek üzere ve değeri yükselmesi muhtemel olan NFT eserlerini satın almış, böylelikle satın alımlarından ciddi paralar kazanan ürün şefi, bu işlemlerinde şirketin dahili bilgilerini kullanarak hile yapmıştır.

Etiketler
opensea nedir
opensea nasıl kullanılır
nft nasıl satılır
opensea güvenilir mi
NFT Üretmek İçin Hangi Uygulamaları Kullanabiliriz
Non-fungible Token
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın