Blockchain, Yapay Zeka, Metaverse, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama ve Seo Hizmetleri - Şanlıurfa Yazılım
2023 Yılında Popüler Olabilecek Meslekler
Buradasınız: Anasayfa / Blog
2 Mart 2022, Çarşamba | Okunma Sayısı: 1916
2023 Yılında Popüler Olabilecek Meslekler
Gelecekte bizi bekleyen yeni meslekler olduğu kadar var olan meslekler de popüler hale gelecektir. Sizin için özel olarak kaleme aldığımız 2023'ün popüler meslekleri sizlere rehber olabilecek nitelikte. Üniversite öğrencileri ve girişimcilerin odak noktası olabilecek bu meslekler yakın gelecekte daha popüler hale gelecektir.
2023 Yılında Popüler Olabilecek Meslekler

Bugün olduğu gibi gelecekte de bazı meslek ve pozisyonların gözde olması bekleniliyor. Gelecekte ön plana çıkacak olan sektörler, hangilerinin gözde meslek olacağının bir göstergesidir. Özellikle teknolojinin gelişmesi ile beraber bir çok yenilik bizleri beklemekte. 

Gıda ve Beslenme Mühendisliği, Diyetisyenlik

-Mesela geçmişte, gıda sektörü çok fazla teknoloji gerektiren bir sektör değildi. Günümüzde ise tüketicilerin hijyen standartları yüksek ortamlarda üretilmiş sağlıklı ürünleri talep etmeleri bu sektörde gıdanın ileri teknolojiyi gerekli kılındığını gösteriyor. Bu da bizlere gelecekte gıda ve beslenme mühendisliği, diyetisyenlik mesleğinin ön plana çıkacağını gösteriyor.

Perakendecilik

-Değişim gösteren bir diğer sektör de perakendecilik. Hizmet kalitesi bu alanda ön plana çıkarken, firmaların başarısındaki hız ve müşteri memnuniyeti de giderek artmaktadır. Uzmanlar ise bu sektörde yöneticilere gelecekte ihtiyaç duyulacağını vurguluyor.

Sağlık

-Sağlık da gelişim gösteren sektörler arasında yer alıyor. Estetik cerrahi, fizik tedavi uzmanlığı, sağlık yönetimi popülerliği artacak branşlar olarak gösterilmiş durumdadır.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

-Gelecekte elektronik medyanın, evlere yönelik bilgilere erişmesi ile bilgiyi kullanma ürünlerinin yükseleceği ve popülerliği artacak ürünler olması bekleniyor. Böylece elektronik ve haberleşme mühendislerinin ulusal ve uluslararası boyutlarda birçok iş imkânı bulabileceği düşünülmekte.

Yazılım

-Uzman Yazılım Mühendisi, Yazılım Mühendisi, Yazılım Geliştirme Uzmanları, Yazılım Mimarlarına özellikle JAVA/C ve deneyimi olan kişilere ihtiyaç duyuluyor. Şimdi de olduğu gibi hardware tasarım ve software tasarım uzmanları da gelecekte de aranan pozisyonlarda olacaktır.

 

  • Bugün de olduğu gibi gelecekte de aranan pozisyonlar arasında olacak olan IT güvenlik, IT business analist, IT teknik analist, veri tabanı uzmanları, Network mühendisleri ve destek elemanlarına da ihtiyaç duyulacaktır.
  • Gelecekte genetik ve bilgi teknolojileri yeni nesil alanların da ön plana çıkacağı söylenilmekte.

 

Uluslararası Hukuk

-Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine girmesi ve yabancı sermaye girişinin de artması ile bu alanda yetişmiş hukukçulara ihtiyaç duyulacağını gösteriyor.

Uluslararası İlişkiler

-Farklı ülkeler ile profesyonel platformlarda ilişkilerimizin artması ile birlikte bu alandan mezun olan kişilerin kamu ve özel sektörde iş bulmaları avantajları artacaktır.

 

Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği

-Günümüzde bilgisayar teknolojisi iyice gelişim göstermektedir. Bu da bize gelecekte bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duyacağımızı göstermektedir.

Veri Madenciliği ve Analistliği

-Veri madenciliğinin de şu an olduğu gibi gelecekte de popülerliği artacaktır. Çünkü perakendeciler, bankalar, ISP'ler gibi yoğun olarak verilerle çalışan firmalar ve Telekom operatörleri veri madencilerine ve analistlerine ihtiyaç duyuyor.

Kod Kırıcılar

-Kod kırıcılar birçok şirket bünyesinde çalıştırılıyor. Günümüzde de bilgisayarların iş ve özel hayatımızda pek çok bulunmasıyla kod kırıcıların önemi daha da artıyor.

Bilgi Mühendisliği

-Bilgilerin sistemde bildirimlerinin interaktif şekilde kullanılması ile kodlama işlemini gerçekleştiren bu kişiler ön plana çıkacaktır.

Güvenlik Hizmetleri

-Devlet kademelerinde, bankalarda ve perakende sektöründe güvenliği kritik olduğundan Elektronik Güvenlik Yöneticisine önem verilmektedir. Bunun haricinde de alışveriş merkezleri ve yeni kurulan sitelerde de güvenlik önemli bir pozisyonda yer alacaktır.

 

Genetik Bilimleri Mühendisliği

-Genetik bilimlerine her zaman ihtiyaç duyuluyor. Çünkü tıpta kalıtsal hastalıkların tanısının konulması ve tedavisi ile ilgili çalışmaları her geçen gün artmaktadır. Gelecekte de devamlı ilerleyecek çünkü istenilen niteliklere sahip bitki ve hayvanların yetiştirilmesi üzerinde duruluyor. Buda genetik mühendislerine ihtiyacı sürekli kılınığı gösteriyor.

Endüstri Mühendisliği

-Bütünleşik üretim ve hizmet sistemlerinin tasarımını yapan endüstri mühendisi, aynı zamanda yapılan tasarımı planlarken hem yönetip hem de çevrimini sağlamaktadır. Girdilerin en efektif şekilde kullanıldığından ve süreçlerin performansının yükseltilmesi ile kalitenin artırılması konusunda çalışan bu kişilere gelecekte de ihtiyaç duyulacaktır.

Biyoteknoloji Uzmanlığı

-Biyoteknoloji ile gelecekte üçüncü nesil ürünlerin üretilmesi söz konusu olacaktır. Bu nedenle de gelecekte biyoteknolojiye ihtiyacın artacağı söylenilmekte.

Psikoloji

-Türkiye de hızla gelişen psikoloji bölümünden mezun olanlar, ilgi alanlarına göre kamuoyu ve Pazar araştırma şirketleri, insan kaynakları uzmanlığı ve diğer kurumlarda araştırmacı olarak çalışabilecek yuva psikoloğu gibi görevler de üstlenebiliyorlar. Göründüğü gibi bugün de bayağı popüler olan psikoloji, gelecekte de popülerliğini sürdürecek gibi görünüyor.

Koruyucu Hekimlik

-Sağlık konusunda insanların bilinçlenmesi ile hastalıkların bulaşma yollarının koruyucu hekimlik ile engellenmesi, aşılama ve sağlık eğitimine olan ilgi her geçen gün arttı. Bunun sonucunda günümüzdeki gibi gelecekte de koruyucu hekimliğin öneminin artacağı düşünülmektedir.

Sağlık Yönetimi

-Sağlık kuruluşlarındaki dünya standartlarına uyum gösterme ve modernleşme çabaları sağlık yönetimini günümüzde yönetim biliminin çok spesifik bir alt dalı haline getirmiştir. Özel sağlık sektöründe artan yatırımlar ise sağlık yöneticilerine olan ihtiyacın artmasına neden olmaktadır.

Estetik Cerrahi

-Günümüzde de insanların güzellik konusunda gösterdiği hassasiyet devamlı sürmektedir. Bu nedenle bu alanda iş hacmi hep söz konusu olacaktır.

 

Evde Bakım Hizmetleri

-Günümüzde evde bakım hizmetleri hızla gelişim göstermektedir. Gelecekte de bu alanda çalışacak uzmanlara olan ihtiyaç artacaktır.

Fizik Tedavi Uzmanlığı

-Ortalama yaşam beklentisi artarken, yaşam kalitesi de ön plana çıkmaktadır. Fizik tedavi yaşamı daha kaliteli bir hale getiren branşlardan bir tanesi olduğundan gelecekte de ön planda olacaktır. 

 

Finans Uzmanı ve Yöneticisi

-Yabancı yatırımcıların da bu sektöre girmesi ile özellikle bireysel hizmetler alanında yönetici ve uzman pozisyonunda kişilere ihtiyaç duyulacaktır.

Gayrimenkul Hizmetleri ve Yönetimi

-Gayrimenkul yatırımları son yıllarda iyice artış gösterdiğinden gelecekte de bu alanda hizmet verecek uzman ve yönetici ihtiyacını da artıracaktır.

Etiketler
2023de popüler olabilecek meslekler
geleceğin meslekleri
en çok kazandıran meslekler
2023'ün popüler meslekleri neler
en çok rağbet gören sektörler
geleceğin sektörleri
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın