Blockchain, Yapay Zeka, Metaverse, Web Yazılım, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama ve Seo Hizmetleri - Şanlıurfa Yazılım
Trendyol Nasıl Para Kazanıyor?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
29 Mart 2021, Pazartesi | Okunma Sayısı: 5057
Trendyol Nasıl Para Kazanıyor?
Trendyol e-ticaret yolu ile işletmelerini büyütmek ve gelişen çağın gerekliliklerine uymak isteyen her genç girişimci için bulunan bir pazar yeri olmaktadır. Trendyol gibi büyük şirketler ise kendi mağazaları bulunan ve ürünlerini Türkiye’nin her yerinde bulunan müşterilerine sunabilmeleri için fırsat vermektedir.
Trendyol Nasıl Para Kazanıyor?

Trendyol e-ticaret yolu ile işletmelerini büyütmek ve gelişen çağın gerekliliklerine uymak isteyen her genç girişimci için bulunan bir pazar yeri olmaktadır. Müşteri potansiyelinin yüksek olması ve müşteri yoğunluğunun diğer e-ticaret sitelerine göre daha aktif olması ise bu alanda girişimcilik faaliyeti gösterecek olan kişilerin daha avantajlı bir konumda pazara atılmasını sağlamaktadır.

Trendyol gibi büyük şirketler ise kendi mağazaları bulunan ve ürünlerini Türkiye’nin her yerinde bulunan müşterilerine sunabilmeleri için fırsat vermektedir. Bu fırsatı değerlendirecek olan kişilerden ise verdikleri hizmet için belli oranlarda komisyonlar alarak para kazanmaktadır.

Trendyol da Neden Mağaza Açılması Gerekir?

Trendyol dünya genelinde bilinen Alibaba gibi bir şirketin stratejik yatırım ortamlarından bir olmaktadır. Bu da sitenin her geçen gün daha da hızlı bir şekilde büyümesine ve pazarda büyük bir yer kaplamasını sağlamaktadır. Reklam bütçeleri ve pazarlama konusunda uzman kişiler ile çalışmasından dolayı ise yükselme trendini hep artı bir şekilde göstermektedir.

Büyük bir pazara sahip olmasının yanı sıra müşteri hizmetlerinde gösterilen başarı ve satış sistemleri gereğince girişimcilerine vermiş oldukları destek ile de güvenli bir e-ticaret sayfası olmaktadır. Bu yüzden de en çok tercih edilenler arasında yerini almaktadır. 16 milyon aktif satıcısı bulunmaktadır. Bu da sitenin 75 milyon yıllık ürün satış performansına ulaşarak 30 milyondan fazla ziyaretçinin siteye girmesini sağlamaktadır. En güvenilir e-ticaret sayfaları arasında yer alması ve güvenli olması ise birçok kişi tarafından tercih edilmesinin sebepleri arasında bulunmaktadır. Bunula birlikte de kişilerin işletmelerinin aylık cirolarının artması için de büyük bir fırsat olmaktadır.

 

Trendyol Mağaza Açmak İçin Gerekli Olan Şartlar

Trendyol üzerinden mağaza açmak ve bu alanda ciro kazanmak için kişilerin öncelikle bir şahsı şirkete veya ticari bir şirkete sahip olunması gerekmektedir. Şirket açıldıktan sonra ise kendi sayfalarında bulunan satıcı başvurusu kısmında bulunan sorulara yeterli düzeyde cevaplar verilerek değerlendirme aşamasına girilmektedir. Olumlu sonu. Çıkması durumunda ise formda bulunan iletişim bilgilerinden size ulaşarak mağaza hakkında detaylı bilgi edinilmektedir.

Mağaza açma esnasında her şeyin yasalara uygun bir şekilde ilerlemesi gerektiğinden dolayı kişilerden belli belgeler istenmektedir. Bu belgeler ise şunlardan oluşmaktadır;

  • Şirketin Ticari Unvanı
  • Başka sanal yerdeki bulunan profilin linki
  • Şirket türünün ne olduğu
  • Ticari sicil numarası
  • Vergi kimlik numarası
  • Ad ve Soyad
  • E-posta adresi
  • Şirket veya şahsi cep telefonu numarası
  • Satış yapılacak olan kategori hakkında bilgi

Başvuru sonucunda ise olumlu gelmesi ile faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri gibi işletme sahibi ve işi hakkında detaylı bir bilgi edinilmesi için belgelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Trendyol başvuru işlemlerinin bitmesi ile mağazanın ne kadar sürede açılacağı hakkında merak konusu olmaktadır. Başvuru yapılıp gerekli işlemler tamamlandıktan sonra kişilerin mağazalarının ne kadar sürede aktif bir şekilde trendyolun dünyasına katılacağı hakkında bilgi verilmektedir. Herkes de değişen bir durum olmasından dolayı ise net bir bilgi bulunmamaktadır.

Trendyol Kategorilerine Göre Komisyon Oranları

Trendyol veya başka bir Pazar yerinde satış yapılması durumunda mutlaka ürün veya hizmet başına belli tutarlarda komisyon alınmaktadır. Bu komisyon sayesinde ise Trendyol nasıl para kazanıyor sorusunun cevabı ortaya çıkmaktadır. Bu komisyon tutarları ise kişinin hangi kategori de hangi ürün sattığına göre değişkenlik göstermektedir. Bu tutarlar ise her yıl değişkenlik göstermektedir. Kategorilerine göre satıcılardan alınan komisyon tutarları şunlardan oluşmaktadır;

  • Aksesuar veya Altın gümüş gibi ürünlerde komisyon bedeli %5 olmaktadır.
  • Aksesuar ve mücevher alanında komisyon bedeli %30.
  • Spor ve spor ekipmanlarında %15 komisyon bedeli.
  • Spor ve spor giyim ve ayakkabılarında %20 komisyon bedeli.
  • Çocuk ve anne bakım alanında %18 komisyon bedeli.
  • Çocuk ve bebek bakımında %12 oranında komisyon bedeli.
  • Elektronik beyaz eşya kategorisinde %10 oranında komisyon bedeli.
  • Elektronik cep telefonu kategorisinde %6 komisyon bedeli.
  • Ev ve yaşam kategorisinde bulunan kırtasiye ve ofis malzemelerinden %20 oranında, hobi ve eğlence bölümünde ise %17 oranında komisyon bedeli alınmaktadır.

Bu komisyon bedelleri ile de trendyol nasıl para kazanıyor sorusunu hayata geçirmektedir.

Bunlar sadece popüler başlıkların olması gibi komisyon bedelleri de her yıl değişkenlik göstermektedir. Bu komisyon bedellerini öğrenmek ve daha sonrasındaki vergi sürecinin takibi için ise satış temsilcisi ile temas halinde olunması gerekmektedir.

Komisyon ödemekten bıktınız mı? Kendi Pazaryerinizi oluşturun, İpekyolu Pazaryeri yazılımımız ile kazanmaya başlayın. Kısa süreliğine indirimli fiyatı ile İpekyolu Pazaryeri yazılımımızı incelemek için buraya tıklayın.

Etiketler
Trendyol Mağaza Açmak İçin Gerekli Olan Şartlar
Trendyol nasıl para kazanıyor
Trendyol komisyon oranları
ipekyolu pazaryeri yazılımı
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın